Beschrijving

Vanaf nu in ons aanbod: multifunctioneel VOORMALIG KERKGEBOUW aan de Burgemeester van Esstraat 34 te Pernis! Dit wordt aangeboden in samenwerking met Reliplan Amsterdam.

P A N D 
Op welk gebied jouw organisatie of genootschap ook excelleert, het zou zomaar eens een nieuwe thuisbasis kunnen vinden tussen deze muren. Met respectievelijk 521m2 bijeenkomstfunctie en 85m2 woonfunctie is er namelijk geen droom te groot.  De woning is voor onbepaalde tijd verhuurd jaarhuur is € 9.600,00. Werken, wonen, belijden, sporten, spelen, zingen, dansen, maken of leren: hier kan het allemaal! 

Het gebouw is opgedeeld in 3 eenheden, met elk een eigen functie. Elke eenheid kent een eigen entree aan verschillende zijden van het gebouw. Deze indeling past naadloos bij de multifunctionele functie van de Burgemeester van Esstraat 34. De staat waarin het pand verkeert is redelijk tot matig, het gebouw behoeft op punten zeker onderhoud en modernisatie. 


U I T S T R A L I N G
Het pand is gebouwd in 1931, een tijd waarin het rationalisme meer en meer de toon begon te voeren in de bouwstijlen. Kenmerkend aan deze tijd is de functionele en praktische benadering van gebouwen, iets wat zeker naar voren komt bij dit gebouw. Functie voert de boventoon, er gaat geen centimeter verloren aan onzinnige hoekjes en opsmuk: alles heeft een duidelijke bestemming en staat in dienst van de gebruiker. 


G E S C H I E D E N I S 
Het gebouw heeft haar hele bestaan afwisselend een rol gespeeld in het religieuze en culturele leven van Pernis. Waar het eerst als kerkgebouw diende, heeft het vanaf 1965 dienst gedaan als jeugd sociëteit van de gereformeerde kerk en sinds 2016 is het pand in gebruik als luisterzaal. Menig inwoner van Pernis heeft hier dan ook wel eens een zondagsdienst bijgewoond, de zondagschool bezocht, een theaterstuk gezien of geluisterd naar pianoklanken tijdens eens van de vele concerten die hier zijn gegeven.  Het is op vele fronten een middelpunt geweest, het leven is hier gevierd en het gebouw kent dan ook een groot maatschappelijk belang.


B U U R T 
De Burgemeester van Esstraat is een lange straat, precies door het midden van Pernis. Pernis is een dorp met de Nieuwe Maas aan de noordzijde en havens aan de oostzijde. Het dorp bevindt zich daarmee midden in de alom bekende Rotterdamse bedrijvigheid en kent vele voorzieningen in de directe omgeving. Of het nu gaat om winkels, scholen, sportfaciliteiten of hotels; je zit nergens om verlegen en álles is dichtbij. Voor recreatie in het groen is het Pernisserpark in de buurt en in de zomer kan er verkoeling worden gezocht in het buitenbad van het dorp.  


B E R E I K B A A R H E I D
De Burgemeester van Esstraat is uitstekend bereikbaar door de gunstige ligging ten opzichte van de snelwegen A4 en A15 en de aanwezigheid van meerdere openbaar vervoersvoorzieningen in de buurt (metro en bus). Er is zelfs een mogelijkheid om gebruik te maken van de fameuze Watertaxi met ‘Steigerlocatie 100’ op slechts een paar minuten afstand. 


 
B E S T E M M I N G 
De geldende bestemming op de Burgemeester van Esstraat 34 is ‘maatschappelijk-2’. Het object is met die aanduiding ‘bestemd voor voorzieningen op het gebied van onderwijs, religie, cultuur, gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en publieke dienstverlening, met het daarbij behorende erf’.


I N T E R E S S E
De prijs van dit object is nader overeen te komen en wij vragen geïnteresseerden een gemotiveerd voorstel neer te leggen bij ons kantoor. 


B E Z I C H T I G E N 
Denk jij graag groots en zie je de mogelijkheden van de Burgemeester van Esstraat 34 haarscherp voor je? Neem dan contact op met Arjan van de Ruit (06-26997558) voor het plannen van een bezichtiging!

Indeling

INDELING EENHEID 1 (centrale entree aan de voorzijde)
Binnenkomst in hal met garderoberuimte en toegang tot de grote zaal, een kantineruimte, de toiletruimtes en de trap naar de eerste verdieping. De grote zaal kent een flinke dosis daglicht door de aanwezigheid van grote, hoge raampartijen en heeft een bar aan de voorzijde. Er zijn twee nooduitgangen aanwezig (in de zaal en achter de coulissen).

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot 2 ruime vertrekken, voorzien van grote raampartijen en vaste kasten.


INDELING EENHEID 2 (entree aan de rechterzijde)
Binnenkomst in hal met toegang tot het trappenhuis, de CV-kast, de zaal/oefenruimte, de bar en de sanitaire ruimtes. De zaal/oefenruimte is licht en ruim door de aanwezigheid van kamerhoge ramen aan de achterzijde. De bar is net als de zaal gelegen aan de achterzijde van het pand en beiden bieden toegang tot de tuin. 

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot de 3 vertrekken (1 zaal en 2 kamers). De riante zaal is thans ingericht als vergaderruimte/werkruimte en is voorzien van toegang tot het pand brede balkon aan de achterzijde.  De overige kamers zijn beiden voorzien van een simpel keukenblok. INDELING BOVENWONING (entree aan de linkerzijde) 
De bovenwoning is gelegen aan de voorzijde van het pand en kent een lichte woonkamer, een eenvoudige keuken in een rechte opstelling welke is voorzien van diverse apparatuur, een toiletruimte, een slaapkamer en een badkamer met opstelplaats voor de wasmachine. Vanuit deze bovenwoning is er toegang tot het dakterras. Van de verhuurde woning zijn er geen foto`s toegevoegd.

Bijzonderheden

-centrale verwarming middels CV ketel
-woonfunctie: 85 m2 (thans verhuurd)
-bijeenkomstfunctie: 521m2
-perceeloppervlakte: 855M2

Kenmerken