Taxatie

Taxatie

Een taxatie is meer dan alleen een waardebepaling. Of je nu een taxatierapport nodig hebt omdat je een woning hebt aangekocht, de woning wilt herwaarderen ten behoeve van de hypotheek of je graag zekerheid wilt vóór de aankoop van een woning: ons kantoor staan al sinds jaar en dag voor je klaar om je te voorzien van een professioneel rapport waar je met een gerust hart mee verder kunt. 

Wat mag je van ons verwachten?

Al onze taxaties worden volgens de geldende normen uitgevoerd door gekwalificeerde taxateurs. Sinds 2021 zijn de normen waar een taxatierapport aan moet voldoen verscherpt. Naast uitgebreide informatie over prijsontwikkelingen, omgevingsfactoren en gerealiseerde transacties bevat elk taxatierapport nu ook informatie over de bouwkundige staat en de energieprestatie van de woning.

Een stapje verder

Naast bovengenoemde factoren speelt duurzaamheid een steeds grotere rol bij het aankopen, verkopen of herwaarderen van een woning. Onze taxateurs zetten hun opgedane (praktijk-)ervaring graag in om je van een eerlijk, helder en transparant advies te voorzien wat betreft het verduurzamen van de woning. Indien gewenst voorzien we je graag ter plekke van tips.

Kwaliteitsborging

Onze taxaties worden uitgevoerd door Register Makelaar Taxateurs. Zij beschikken over alle benodigde opleidingen en certificaten en hun kennis wordt op peil gehouden en worden  getoetst door een drietal instituten; de SCVM, het NWWI en het NRVT.

Werkgebied

Taxateurs zijn gebonden aan een werkgebied waarin taxaties mogen worden uitgevoerd. Voor De Vastgoed Experts betekent dat dat wij mogen taxeren in (een groot gedeelte van) Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Ridderkerk, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Pijnacker, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Gouda, Moordrecht, Waddinxveen, Reeuwijk, Bodegraven, Krimpen aan den IJssel, de Alblasserwaard en de gehele Krimpenerwaard.

Kosten

Ons tarief voor een taxatie is € 700,00 inclusief validatiekosten en BTW. Laat je de woning naast taxeren, ook bij ons keuren óf ben je al in het bezit van een keuringsrapport welke jonger is dan 1 jaar? Dan ontvang je een korting van € 100,00 incl. BTW. Wij voegen het keuringsrapport dan toe aan het taxatierapport. Voor nieubouw (keuren vanaf tekening) rekenen we een toeslag á €200,00 incl. BTW. Voor maatwerk kun je altijd even contact met ons opnemen.

Klik hier om direct een NWWI taxatie aan te vragen. 

Volg deze  link om te lezen hoe wij worden beoordeeld.